NAGYKÁROLY-KERTVÁROSI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET
"Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői."
(Zsolt 127,1)

MENÜ

2012- ES ESEMÉNYEK

 

  • Szeptember 16.-án TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELETET tartottunk, ahol vallásórás gyerekeink szép műsort adtak elő.
  • Szeptember 15.-én énekkarunk, presbitériumunk és nőszövetségünk részt vett Fábiánházán, immár a második alkalommal megrendezett REFORMÁTUSOK SZATMÁRÉRT "hazai és határon túli" reformátusok találkozóján,
    melynek helyszíne az Ecsed Ménes Lovarda volt.
  • Szeptember 6-8 között gyülekezetünkben VAKÁCIÓS BIBLIAHETEK zajlottak! Képek megtekinthetőek ide kattintva
  • Junius 30.-án honvéd siremléket avattunk a nagykárolyi református temetőben. KÉPRIPORT
  • Május 12.-én énekkarunk Krasznamihályfalván lépett fel a "Hazatérés napja" alkalmával!
  • Május 6.-án tartalmas anyáknapi ünnepet tartottunk a templomban. Igét hirdetett Tolnay István lelkész, a műsort összeállította Tolnay Adrien. Külön köszönet illesse Lőrinc Tündét és Szilvesztert a szép, könnyfakasztó dalokért (Zorán - Ünnep, Cserháti Zsuzsa - Édes kisfiam, és X-Faktor 2011 - A győztes dala), Czipper Bettinát és Gyöngyösi Ivettet, valamint a gyermekeket a szép szavalatokért.
  • Április 29.-én sor került Göncön a 12. Károlyi Gáspár Ünnepségre, melyen részt vett az énekkar mellett a presbitérium és a nőszövetség képviselete is, mintegy 42 lélek.
  • Április 18.-án Nagykárolyban járt a mindannyiunk által közkedvelt, vallástanítással foglalkozó író-költő házaspár, Miklya-Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt. Egyházmegyénk lelkészei és vallástanárai tartalmas előadást hallgathattak végig ezen az alkalmon, mely egyben író-olvasó találkozó is volt.
  • Április 13-14. nőszövetségünk részt vett a hadadon megrendezett NŐSZÖVETSÉGI CSENDES NAPOKON. Bővebben
  • Március 31.-én a tanácsteremben presbitereink bográcsozással egybekötött szeretetvendégséget szerveztek mindazon testületi tagok tiszteletére, akik a közelmúltban ünnepelték névnapjukat, születésnapjukat.
  • V. ifj. Geréb Miklós és V. Berei Károly barátaink kezdeményezésére, egyben kegyelettel adózva a  magyar háborús hősök emlékének elhatároztuk, hogy rendbetesszük a református temetőben található honvéd síremlékeket. Várjuk a kedves testvérek pénzbeli adományait erre a nemes célra!
  • Március 26.-án itt járt a gönci és vizsolyi küldöttség (lelkészek és világi elöljárók), hogy megbeszéljük a 12. Károlyi Gáspár Napi ünnepség részleteit. Az ünnepségre április 29.-én kerül sor Göncön.
  • Március 18.-án a kertvárosi Nemzeti Ünnepi istentiszteleten Geréb Miklós segédlelkész hirdette az igét az Ézs.66,8-10 alapján, majd egy rendkívül színvonalas műsort láthattunk a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákjainak tolmácsolásában. Köszönet a műsorért a diákoknak, valamint Lőrincz Szilveszter tanár úrnak, továbbá a diákokhoz társult Pro Ecclesia énekkarnak. Az ünnepséget szeretetvendégség követte a lelkészi hivatal tanácstermében, melyet a kertvárosi "Orosz Erzsébet" Nőszövetség tagjai, illetve Varga Norbert vállalkozó támogatásával nyújthattunk a diákoknak és tanáraiknak.
  • Március 4.-én 16 órai kezdettel Ökuenikus Nőszövetségi Imanapot tartottunk a Szent László Közösségi Házban, melynek főszervezője a Szentlélek Római Katolikus Plébánia nőszövetségi köre volt. Igét hirdetett Ft. Reszler Mihály római katolikus főesperes és Ft. Radu Filip görög katolikus esperes, igét olvasott, illetve imádkozott Ft. Vadas Krisztián magyar görög katolikus lelkész, valamint Nt. Tukacs József Sándor belvárosi és Tolnay István kertvárosi lelkész. A kertvárosi nőszövetség tagjai közül felolvasott Gyöngyösi Ivett, a nőszövetség pedig egy éneket is előadott. Az imanap szeretetvendégséggel zárult.
  • Az imahét alkalmával a kertvárosi estéken nemcsak szép verseket és énekkari darabokat hallgathattunk meg (köszönhetően a PRO ECCLESIA énekkarnak, továbbá Czipper Bettinának, Kása Elődnek, Salcudean Henriettának és Leventének, Berei Józsefnek és Farkas Rozáliának), hanem a külön ez imaheti alkalmakra összeállt HÁROM AZ EGYBEN MAGYAR KULTÚRZENE-EGYÜTTES dalait is. Több gyülekezeti tagunk kérésére felvettük ezeket a dalokat és közkincsre bocsátjuk. Ime:

1. 3az1-ben: Kell ott fenn egy ország (Zorán, mp3)

2. 3az1-ben: Kinek mondjam el bűneimet (Friderika, mp3)

3. 3az1-ben: Ünnep (Zorán, mp3)

Ha ráklikkel a dalra és nem indul el, akkor az egér jobb klikkelésével válassza a "Save target as..." vagy a "Hivatkozás mentése más néven" lehetőséget, töltse le egy ön által kiválasztott helyre a számitógépén és már hallgathatja is. Szükséges hozzá winamp vagy windows media player program!

  • Január 15-22. között IMAHETET tartunk közösen a Belvárosi testvéreinkkel!

Imaheti meghívottaink:

Vasárnap: Kertvárosban Balogh Enikő ref. lelkész, Kismajtény
Hétfő: Máthé Róbert ref. lelkész, Patóháza
Kedd: Fülöp János ref. lelkész, Érszakácsi
Szerda: Angyalosi Katalin, Nyírbogdány
Csütörtök: Vadas Krisztián gör.kat. lelkész, Nagykároly
Péntek: Seffer Dániel róm.kat. lelkész, Nagykároly
Szombat: Bartha Zsuzsanna unitárius lelkész, Nagykároly
Vasárnap: Kertvárosban Ft. Mózes Árpád ny. evangélikus püspök, Nagykároly
Belvárosban Tárnok Ferenc ref. lelkész, Nyírbátor

 

Hírek

  • VAKÁCIÓS BIBLIANAPOK 2012
    2012-08-31 13:30:54

    Kedves Gyerekek,

     Ebben az évben is lesznek a Kertvárosnál VAKÁCIÓS BIBLIANAPOK szeptember 6.-8. között a református templom mellett található parókián, a Rákóczi Ferenc utca 18 szám alatt (emeletes épület). Tanuljunk együtt szép bibliai történeteket, játsszunk és énekeljünk együtt. Gyere el, mert ezt valóban "látnod kell"!!!

    Fő támogatónk a Presbitérium és a Nőszövetség...

     

     

  • BEFOGAD-LAK ÉPÍTÉSE
    2012-05-25 12:16:30

    Kedves Mindenki, a jövő héten hozzáfogunk a parókia tetőterének beépítéséhez: egy kb össz-vissz 40 lapméteres kicsi lakrészt alakítunk ki (fürdőszoba, konyha és nappali egyben) BEFOGAD-LAK elnevezéssel. Eredetileg ifjúsági- és gyermekklub-teremnek terveztük, azonban át kellett gondoljuk az eredeti elképzelést, és segédlelkészi lakrészt kell kialakítsunk helyette. Mivel egyelőre nem akarjuk nyilvánosan hirdetni, ezért itt, a facebook-on keresztül kérünk mindenkit, segítse adományával ezt az akciót. Szeretnénk, ha ez nem terhelné a gyülekezet meglévő anyagi alapjait, ezért hirdetünk rá külön gyűjtést. Ahogy a munkálatok elkezdődnek, képeket is teszünk majd fel. Minden kis adomány számít, higgyétek el! Isten áldása veletek!!!

  • Mai Ige!
    2011-12-27 08:55:21
  • Támogasson!
    2011-11-26 08:30:41

    KÉRJÜK, HOGY 2012-BEN IS TÁMOGASSA GYÜLEKEZETÜNKET ADÓJA 2%-VAL!

    "Nagyobb boldogság adni, mint kapni!"

    (ApCsel. 20,35)

  • Ezt érdemes megnézni!
    2011-11-07 18:47:46
  • VALLÁS ÉS KÁTÉÓRÁK
    2011-10-03 17:53:29

    VALLÁSÓRÁK DU. 3 ÓRÁTÓL

    ELSŐ ÉVES KÁTÉ DU. 4 ÓRÁTÓL

    MÁSOD ÉVES KÁTÉ DU. 5 ÓRÁTÓL

    SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

  • Gyülekezetünk a facebook-on
    2011-06-03 07:23:59

    2011.június 3. óta "felcsatlakoztattuk" a kertvárosi gyülekezetet a facebook internetes közösségi portálra, ugyanis ott nagyobb tárhely-lehetőséget látunk a képek tárolására. Gyülekezetünk facebook-os profilja megtekinthető itt.

Asztali nézet